Aardappelsalade met garnalen

Ingredienten:
4 gaargekookte aardappelen
4 tomaatjes
1 teen knoflook
150 gram veldsla
1 citroen
1/2 tl suiker
1 tl franse mosterd
1 el fijngehakte dille
zout
versgemalen peper
4 el olijfolie
250 gram gepelde garnalen

Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen in dunne plakjes. was de tomaten en snijd ze in partjes. pel het teentje knoflook en hak het fijn. Was en droog de veldsla. Snijd van de citroen vier dunne plakjes en pers de rest uit. Meng het citroensap met de suiker en de mosterd. Roer tot de suiker is opgelost.

Voeg de knoflook, de dille, wat zout, wat peper en de olijfolie toe en roer er een gladde dressing van. Meng de plakjes aardappel, de partjes tomaat en de garnalen. Giet de dressing erover en hussel de salade losjes om.

Verdeel de veldsla over vier borden en schep de garnalen-aardappelsalade erop. Garneer de borden met de plakjes citroen.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *