Abrikozencroute met citroenijs

Ingredienten:
1 liter citroenijs (kant en klaar of zelf gemaakt)
4 plakjes bladerdeeg
4 eetlepels abrikozenvulling (eventueel een stevige abrikozenconfituur) 2 zakjes vanillesuiker
1 ei

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 210 graden Celsius.

Bereiding:
Bladerdeegplakjes op ovenplaat leggen en laten ontdooien.
Op ieder plakje bladerdeeg in het midden een flinke eetlepel abrikozenvulling leggen.
De hoeken van het bladerdeeg naar binnen plooien zonder deze echt dicht te vouwen.
Ei losroeren en hiermee het bladerdeeg bestrijken met behulp van een keukenkwastje. Bestrooien met vanillesuiker.
Gedurende 10 tot 15 minuten bakken in voorverwarmde oven.
De abrikozencroutes op de borden schikken en op iedere croute een bol citroenijs leggen.
Direct serveren.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *