apfelstrudel

Apfelstrudel

Heerlijke apfelstrudel.

Ingredienten:

  • 250 gr bloem
  • boter
  • 1 ei
  • citroensap
  • zout
  • 1.5 Kg Zure appels
  • 50 gr amandelen
  • 50 gr rozijnen
  • 100 gr suiker
  • poedersuiker

Bereidingswijze:
Smelt vier eetlepels boter in ruim 1 dl warm water en roer er het ei, wat zout en een halve theelepel citroensap door. Giet dit vocht beetje voor beetje op de bloem, die u op een deegplank storte en meng het door elkaar. kneed het deeg tot een bal en laat deze op een warme plek enige tijd rusten. Neem een keukendoek, bestuif die met bloem en rol het deeg er op uit tot u een transparante vierkante lap hebt. Smelt wat boter en bestrijkde grootste helft van het deeg er mee.
Snipper de appels, maal de amandelen grof en meng ze met de rozijnen en de suiker. Spreid dit mengsel uit op het beboterde deel van het deeg dat u thans, met behulp van de doek, te beginnen aan de met het appelmengsel bedekte zijde, losjes oprolt en op een beboterd bakblik legt.
Strijk er wat gesmolten boter over en bak het geheel in ruim een half uur gaar op ongeveer 150-175 graden.
Bestrooi de strudel met poedersuiker en serveer warm.

Bereidingstijd: 60
Voor: 8 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Anders
Keuken: Overig
Type: Gebak
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *