Appelflappen

Ingredienten:
Bladerdeeg kunt U kant en klaar kopen,1 ei losgeklopt met 1 theelepel water – voor de vulling: 2 tot 3 appelen – 50 g gewassen rozijnen – 40 g suiker – 1 theelepel kaneel – poedersuiker gezeefd.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven tijdig voor ( gasstand : 4-5 el:200-225°C) Verdeel het deeg tot lapjes van 10 bij 12 cm. Schil de appelen, snipper ze en vermeng ze met de rozijnen, suiker en kaneel. Leg in het midden van elk lapje deeg een bergje van het vulsel.Maak de randen vochtig met water en vouw het om het vulsel heen. Druk de randen goed op elkaar,en prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk de bovenkant met ei. Leg de appelflappen op de bakplaat en zet deze in het midden van de oven. Bak ze in 20 tot 25 min gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker.

Bereidingstijd: 40
Voor: 10 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Speciaal
Type: Gebak
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *