Auberginerolletjes met tonijnsalade

Ingredienten:
1 deciliter olijfolie
zout
200 gram tonijn op olie, uitgelekt
1 eetlepel(s) mayonaise
3 eetlepel(s) créme fraïche
1 eetlepel(s) kappertjes
2 eetlepel(s) bladpeterselie, fijngesneden
vers gemalen zwarte peper
50 gram rucola

Bereidingswijze:
Snijd de aubergines in de lengte in gelijkmatige plakken van 1/2 centimeter dik.
Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord.
Leg er een laag plasticfolie op en dan weer een laag aubergineplakken. Dek af met plasticfolie,leg er een plank op met wat gewicht, en laat ze 30 minuten zo staan. Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kun je de plakken beter grillen. Vet de aubergine in met olie. Verhit de grillpan en grill de plakken aubergine 4 minuten aan beide zijden 4 minuten goud bruin.
Meng de tonijn met de mayonaise, créme fraïche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met zwarte peper.
Leg wat sla op iedere aubergine plak, schep er 1 eetlepel tonijn op en rol de plak over de breedte op.

Bereidingstijd: 30
Voor: 10 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *