Basis recept Asperges

Ingredienten:
2 kg asperges
20 gr zout

Bereidingswijze:
Zet de asperges meteen in koud water en ververs het water regelmatig
In een paar uur tijd zuigen de stengels zich vol water waardoor ze weer mals en sappig worden en ze zich gemakkelijker laten schillen
Spoel ze af onder de kraan en schil ze zorgvuldig
Snijd ongeveer anderhalve centimeter van de onderzijde af
Deze uiteinden zijn meestal wat uitgedroogd
Bij het afsnijden mag het mes nauwelijks weerstand vinden
Leg de schillen en de afgesneden uiteinden in een pan, leg er een theedoek bovenop en daarop de geschilde asperges
Giet er zoveel koud water bij dat de asperges goed onderstaan en voeg het zout toe
Sluit de pan, zet ze op
Breng het water aan de kook, draai het vuur klein en hou het water tegen de kook aan
Na 4 tot 8 minuten (afhankelijk van de dikte en de versheid van de asperges) de pan van het vuur halen en de asperges in het hete water verder laten garen
Na een minuut of vijftien tot twintig controleren of de asperges gaar zijn door met een vork in de ondereinden te prikken
De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn
Vouw een wit servet en leg het op een dienschaal
Haal met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig de asperges uit het kookvocht en laat ze even uitlekken
Leg ze vervolgens netjes naast elkaar op het witte servet en dien ze op

Bereidingstijd: 15
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Basis
Seizoen: Lente

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

een + elf =