Basisrecept tomatensaus

Dit is een basisrecept tomatensaus waar je alle kanten mee uit kunt.
Perfect voor pasta, lasagne, cannelloni, soep enzovoorts. En het mooiste is, snel klaar en heel weinig ingrediënten nodig.

Ingrediënten (voor ongeveer 500 ml):

  • Een paar ansjovisjes (uit een pot)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • olijfolie
  • 1 normaal blik gepelde tomaten

Bereidingswijze:

Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak hierin de ansjovisjes tot ze uit elkaar vallen. Overigens proef je de vissmaak niet meer terug in de saus, het geeft je saus lekker smaak. Eet je geen vis of vindt je het niet lekker, gebruik dan een half bouillonblokje.

Voeg eerst de ui toe en fruit deze een minuutje of 4. Dan de knoflook en nog een minuutje of 2. Let op dat je knoflook niet verbrand, dit smaakt erg bitter. Voeg nu de tomaten toe en laat de saus zachtjes pruttelen. Af en toe de tomaten een beetje kapot drukken tegen de wand van de pan. Sowieso peper toevoegen en zout naar smaak. Het zout pas op het eind, de ansjovis is al erg hartig van zichzelf. Na een paar uur rustig pruttelen komt de olie bovendrijven en heb je een “basis saus” die je voor van alles kunt gebruiken.

Ben je geen fan van grove sauzen kun je met de staafmixer de saus dunner maken, dit is perfect voor lasagne en soep.

Wij maken het recept meestal groter zodat je lekker kunt invriezen.


Type: basis

Deze diashow vereist JavaScript.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 5 =