Bisschopswijn

Ingredienten:
4 dl water
schil van een halve citroen
2 kaneelstokjes
6 kruidnagels
10 eetlepels suiker
1 wijnglas cognac
¾ liter rode wijn
1 theelepel kaneelpoeder
1 wijnglas rode port
nootmuskaat
schijfjes appel

Bereidingswijze:
Verwarm eerst het water met de schil, de kaneelstokjes en de kruidnagels, totdat het bijna kookt.
Voeg dan de suiker en de cognac toe. Giet dit mengsel door een zeef in een kom.
Voeg de rode wijn toe.
Laat het op een zacht pitje langzaam weer warm worden. Strooi het kaneelpoeder over de drank en giet de port erbij.

Voor het opdienen de nootmuskaat in de glazen raspen. Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes appel toe.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Anders
Keuken: Nederlands
Type: Dranken
Seizoen: Winter

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twintig + 18 =