Bloem Tortilla’s

Ingredienten:
250 gr bloem, 1 tl bakpoeder
60 gr margarine
water (1/2 tot 1 dl handwarm)
1/2 tot 1 tl zout

Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediënten in een keukenmachine
Voeg zoveel water toe tot een stevig, soepel deeg wordt
Verdeel het deeg in 6 balletjes en laat ze afgedekt met huishoudfolie minimaal 20 min rusten
Rol elk balletje uit op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijke flap
Bak iedere tortilla in een anti-aanbakkoekenpan tot er bellen vormen en lichtbruine plekjes op het deeg komen
Druk deeg intussen wel plat met een spatel en bak beide kanten
Houd ze warm onder een deksel of laat ze afkoelen en verwarm ze voor gebruik in ca 30 sec in de magnetron

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Type: Basis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *