Bramensoufflé

Ingredienten:
500 gram bramen
citroensap
3 eetlepels suiker
boter of margarine
suiker
4 eierdooiers
75 gram suiker
4 eiwitten
poedersuiker

Bereidingswijze:
Was 500 gram bramen en laat ze goed uitlekken. Breng de bramen aan de kook met wat citroensap. Laat ze boven een laag vuur ca. 10 minuten koken tot ze vocht loslaten. Wrijf de bramen door een zeef.
Roer er 3 eetlepels suiker door. Laat de puree afkoelen. Vet 1 soufflévorm royaal in met boter of margarine en strooi er suiker in. Schudt de overtollige suiker eruit. Klop 4 eierdooiers romig met 75 gram suiker. Spatel de dooiers door de puree. Klop de 4 eiwitten zeer stijf en spatel ze luchtig door het bramenmengsel. Doe het mengsel over in de soufflévorm en zet de soufflé direct in een voorverwarmde oven (180 ºC). Bak de soufflé ca. 45 minuten tot hij goudbruin en gerezen is. Bestrooi hem royaal met poedersuiker en serveer hem direct.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *