Bread en butterpudding met whiskey marmelade en butterscotch saus

Ingredienten:
2 plak beschuitbollen
100 gr roomboter
200 gr double cream of mascarpone
1 potje Chivers Olde English marmalade met whisky
500 ml slagroomSlagroom
2 eierenEi
4 eidooiers
1 el vanille-essence
5 el rietsuiker
100 ml whisky

Voor de saus
3 el boter
8 el rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
200 ml slagroomSlagroom
200 ml whiskey
1 el vanille-essence

Bereidingswijze:
Snij de beschuitbollen diagonaal in zessen. Leg de stukjes in een vuurvaste schaal en toast ze ca 15 min in een oven van 175°C.
Smelt intussen de roomboter in een steelpannetje.
Haal de toast uit de oven, laat even afkoelen en besmeer de helft dik met marmelade.
Vet een vuurvaste schaal in.
Leg de stukken toast erin. Giet de gesmolten boter erover en hussel.
Roer eieren en eidooiers los met suiker, vanille-essence en whiskey.
Roer de mascarpone los met de slagroom
Meng eimengsel en roommengsel en giet het over de toast.
Bak 45 a 50 min in een oven van 175°C – het roommengsel moet dan gestold zijn.

Butterscotchsaus:
Smelt de boter.
Voeg als deze bruist de suiker toe en roer tot de suiker helemaal is opgelost. De saus moet bubbelen.
Voeg voorzichtig de room toe.
Roer goed, voeg de whiskey onder voortdurend roeren toe, haal van het vuur, voeg de vanille-essence toe, laat ietwat afkoelen en giet de warme saus bij het serveren over de pudding

Bereidingstijd: 70
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *