Calamares a la Romana

Ingredienten:
225 zo klein mogelijke, schoongemaakte calamares, pijlinktvis
bloem om te bestuiven
olie om in te frituren
2 eieren losgeklopt
zout
citroen in partjes

Bereidingswijze:
Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis zacht en sappig.
Snijd de pijlinktvissen in ringen van 1 tot 1½ cm en laat de tentakels heel.
Dep ze goed droog tussen keukenpapier, want anders spettert de inktvis bij het bakken. Bestuif de stukken inktvis met bloem.
Verhit in een grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190ºC of gebruik een frituurpan. Bestrijk de ringen vis en de tentakels een voor een helemaal met het geklopte ei en leg ze meteen in de hete olie.
Bak ze tot ze goudbruin zijn, maar niet langer dan 2-3 minuten.
Laat ze uitdruipen, bestrooi ze met zout en dien ze meteen op, gegarneerd met een puntje citroen.

Bereidingstijd: 20
Voor: 5 personen.
Bereiding: Frituren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Type: Vis
Seizoen: Kies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *