macadamia chocolade taart

Chocolade Macadamia taart

Een Chocolade Macadamia taart met pure chocolode en gezouten macadamia noten. Dat lijkt geen combi maar is echt heerlijk.
macadamia-chocoladetaart-deeg-in-vorm
Het zout van de noten haalt de smaak van de pure chocolada enorm naar boven. Zorg dat als je naar chocolade gaat kijken dat je minimaal 72% neemt, maar beter nog hoger.
De stelregel is .. hoe hoger des te lekkerder.
macadamia-chocoladetaart-gesmolten-chocolade-erbij

Ingredienten:

400 gr chocolade extra puur 72% grof gehakt
200 gr boter, op kamertemperatuur
200 gr witte basterdsuiker
6 eieren gesplitst
200 gr gezeefde bloem
1 bakje gezouten macadamianoten
200 ml slagroom

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier.
Hak of snijd de macadamia noten grof.
Smelt 200 g chocolade au-bain-marie en laat iets afkoelen. Klop met de mixer of keukenmachine de boter en basterdsuiker tot de suiker is opgelost.
Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe. Doe de gesmolten chocolade erbij. Spatel de bloem en noten erdoor.
Klop de eiwitten stijf. Spatel deze luchtig door het beslag, niet roeren of kloppen anders raak je de lucht kwijt.

Verdeel het beslag over de vorm(en) en bak de taart(en) in 45 minuten af
macadamia-chocoladetaart-taart-doormidden

Als je twee dezelfde vormen hebt kan je er twee gebruiken, als je maar 1 vorm hebt is dat ook goed. Dan moet je de taart als ie gebakken en afgekoeld is overdwars doormidden snijden.
Niet bang zijn want daar is een truukje voor. Neem een dunne draad (visdraad of vliegertouw) en doe deze overdwars om de taart en zorg dat je het einde kruist. Dan trek je de draad al zagend door de de taart heen.
Het is wel makkelijk als er iemand dan de taart van boven een beetje aandrukt zodat je mn niet van het werkblad aftrekt.
Laat minimaal 4 uur afkoelen.

Doe ondertussen de rest van de chocolade in een schaaltje. Verwarm de slagroom in een steelpan, schenk bij de chocolade en roer tot een homogene massa (ganache).
Laat afkoelen.

Bestrijk de bovenkant van 1 helft met ganache. Leg de andere helft erop.
Bestrijk rondom en bovenop met de rest van de ganache.

Bereidingstijd: 340 min (inclusief wachtijd)

Chocolade Macadamia taart

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade Macadamia taart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 + twaalf =