Citroen Venkelsoep

Ingredienten:
750 g knolvenkel
I Liter groente bouillion (vers of uit een pakje)
1 theel. venkelzaad
vers gemalen peper
zout
sap van ½ citroen

Bereidingswijze:
Groenteboullion opzetten en het venkelzaad erbij doen.
Intussen de venkel schoonmaken, bij de steel en onder aan de knol eventueel bruine delen wegsnijden.
Venkelgroen afknippen en apart houden.
Knol in stukken snijden en in 15 min gaar en zacht koken in de bouillon.
Pureren en op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Garneren met fijn geknipt venkelgroen en citroenschijfjes. Serveren met volkoren brood (toast) en verschillende soorten kaas, bijv. knoflookkaas, roquefort en vers geitenkaasje.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 − zeven =