Crème van schapenkaas lichtgebonden paprika met ham

Ingredienten:
100 gr schapenkaas Ossau-Iraty, geraspt
2 dunne plakjes Bayonneham
100 gr crème liquide
2 eetl olijfolie
1 tl paprikapoeder
zout en peper uit de molen
1 paprika rood
1 ui
1 tn knoflook
1 dl kippenbouillon
2 dl crème liquide

Bereidingswijze:
Breng zachtjes de 100 gr crème liquide in een pan an de kook samen met een beetje zout en peper. Voeg hierbij de geraspte kaas, meng met een garde. Haal de pan van het vuur. Verdeel de crème over 4 cocktailglazen. Laat afkoelen op kamertemperatuur, vervolgens afdekken met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.
Snijd de paprika in stukken en ontpit deze. Snijd 1 ui in stukken en 1 tn knoflook. Schenk 1 eetl olijfolie in een pan en doe er de gesneden ui en knoflook bij zonder te laten kleuren, beetje zout en roer met een houten spatel. Voeg tenslotte de in stukjes gesneden paprika erbij met 1 dl kippenbouillon en 2 dl crème en laat koud worden op kamertemperatuur. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
Snijd 2 plakjes ham in zeer kleine reepjes.
Verdeel de reepjes ham in de glazen op de kaascrème, bedek dan met de koude saus. Versier de glazen met enkele druppels olijfolie en wat paprikapoeder.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Franse
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 − vier =