Creools tonijnpannetje

Ingredienten:
2 bosjes lente-uien
1 rood spaans pepertje
500 g aardappelen
2 1/2 el olijfolie
peper en zout
paprikapoeder
500 g tonijnfilet
enkele gepelde tomaten

Bereidingswijze:
Snij de lente-uitjes in ringen en hak het spaans pepertje fijn.
Snij de aardappelen in schijfjes, giet er 1/2 el olijfolie over en bestrooi met wat zout.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 25 minuten.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en voeg de uiringen, het fijngehakte peperjte en enkele gepelde tmaten toe.
Kruid met zout, peper en paprikapoeder.
Snij 500 g tonijnfilet in stukken en bak in olijfolie kort aan in een pan.
Voeg de tonijn bij de groenten en laat 7 minuten sudderen.
Dien op met de gebakken aardappelschijfjes.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twee × vijf =