Dubbele bouillon

Ingredienten:
200 gram soepvlees – bouillonblokjes – boter – 500 gram schenkel met been – 1/4 selderijknol – 1 ui – 1 prei – selderijgroen – 1 wortel- tijm – lavas – 1 teentje knoflook – 1 kruidnagel – 2 jeneverbessen – laurier- 2 liter water – zout

voor het klaren:
groen van 1 prei – 2 eiwitten – peterselie – kervel – dragon – lavas – 200 gram tartaar

Bereidingswijze:
Snijd de schoongemaakte groenten, behalve de ui in stukken. Pikeer de ui met kruidagel. Smelt wat boter in de soeppan, voeg vlees, groenten en kruiden zonder de knoflook toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de klein gesneden knoflook toe en laat nogmaals 10 minuten koken. Breng het water aan de kook en voeg het toe. Laat alles minstens 5 uur trekken. Ontvet de bouillon. Passeer hem door de neteldoekse lap en laat afkoelen. Voor het klaren mengen we eiwitten, kleingesneden groenten en kruiden en biefstuk tot een smeuige massa, roeren deze door de koude bouillon en laten deze zachtjes, onder af en toe roeren aan de kook komen. Laat hem nog een uur trekken en passeer de bouillon weer door de doek.

Bereidingstijd: 600
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Type: Soep
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × drie =