Enchiladas gevuld met spinazie

Ingredienten:
1 pak spinazie
3 bosuitjes
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
150 g geraspte belegen kaas
4 bloemtortillas
3 dl gekruide tomatensaus
125 ml zure room
tabasco
zout, versgemalen zwarte peper
lage ovenschaal

Bereidingswijze:
Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing en druk zoveel mogelijk vocht eruit.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet de ovenschaal in.

Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Schep 2 eetlepels ringetjes, 1 eetlepel koriander en 50 g geraspte kaas door de spinazie.

Voeg wat tabasco, zout en peper naar smaak toe.

Schep de spinazie op de tortillas, rol deze op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Breng de tomatensaus pittig op smaak met tabasco en strijk de saus over de tortilla’s uit.

Verdeel de zure room, de rest van de uitjes en kaas erover.

Schuif de schaal in de oven en laat de enchiladas in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar worden.

Bereidingstijd: 45
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *