appeltaart

Engelse Appeltaart

Zeer lekker deze Engelse appeltaart

Ingredienten:

Voor het deeg:

  • 225 gram bloem.
  • mespuntje zout.
  • 2 theel. witte basterdsuiker.
  • 100 gram boter.
  • 2-3 eetl. koud water.

Voor de vulling:

  • 750 gram moesappelen, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden.
  • 4 eetl. rozijnen.
  • 175 gram bruine basterdsuiker.
  • ½ theel. kaneelpoeder.
  • ¼ theel. geraspte nootmuskaat.
  • sap en geraspte schil van een ½ citroen.

Voor de garnering:

  • melk.
  • poedersuiker.

Bereidingswijze:
Maak het deeg als volgt: zeef de bloem en zout in een beslagkom en roer de suiker erdoor.
Voeg de boter in kleine stukjes toe en kneed het deeg met de vingertoppen tot een kruimig mengsel.
Roer er zoveel water door tot het een samenhangende geheel wordt en vorm hiervan een gladde bal.
Wikkel deze in aluminium folie en leg hem ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Verdeel het deeg in tweeën en rol één helft uit op een met bloem bestoven werkbank tot een cirkel, die past in een taartvorm van 20 cm. doorsnee.
Doe de appelen in een kom en roer er de overige ingrediënten door.
Schep dit mengsel op het deeg in de taartvorm.
Rol de andere helft van het deeg uit tot een cirkel om de taart af te dekken.
Leg deze “deksel” er bovenop en plak de randen vast met een beetje water.
Maak langs de rand wat plooien met u vingers of met een vork.
Strijk met een kwastje een beetje melk over de taart en bestrooi haar met poedersuiker.
Maak een gleufje in het midden van de taart, opdat de stoom kan ontsnappen.
Zet de taart gedurende 15 minuten in het midden van een zeer warme oven (200ºC of gascijfer 4).
Zet na de 15 minuten de oven lager (170ºC of gascijfer 3) en laat de taart nog 20 minuten bakken.

Bereidingstijd: 120
Voor: 8 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Engels
Type: Gebak
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *