Engeltjes Pudding

Ingredienten:
1 zoete appel, 50 gram rozijntjes, gewassen en goed uitgelekt, 350 gram appelmoes, 6 blaadjes witte gelatine, een theelepeltje kaneel, ongeveer 100 gr suiker of minder naar smaak en een halve liter slagroom.

Bereidingswijze:
Voorbereiding : Gelatine weken in koud water. Appel schillen en grof raspen en met de appelmoes en kaneel in een pannetje langzaam aan de kook brengen. Van het vuur af de gelatine door het appelmoesmengsel doen tot het opgelost is en de rozijntjes erdoor roeren. Het mengsel laten afkoelen.
Bereidingswijze :
De slagroom met de suiker kloppen en door het appelmoesmengsel spatelen. Alles in de met koud water omgespoelde puddingvorm doen en in de koelkast laten opstijven. De pudding op een schaal storten, nadat u de vorm even in heet water heeft gezet gaat dat makkelijker.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *