Exotische Erwtensoep

Ingredienten:
1 ui
2 eetl. olijfolie
1,5 eetl. milde currypasta (pot)
2 teentjes knoflook
275 gr gedroogde spliterwten
1,5 l bouillon
2 kleine rode pepers
1 winterwortel
2 preien
versgemalen peper en zout
2 eetl. gehakte koriander
200 gr gerookte kipfilet of kuikenborst
125 ml zure room of crem fraiche

Bereidingswijze:
Pel de ui en snipper deze.
Verhit de olie in een soeppan, fruit de ui met de currypasta 2 minuten. Pel de knoflook en pers deze erboven uit.
Schep de spliterwten erdoor en giet de bouillon erbij en kook zachtjes 40 minuten. Roer regelmatig zodat de soep goed bind en om aanbranden te voorkomen.
Snijd intussen de rode pepers zonder zaadjes in zeer kleine stukjes. Snijd ook de prei en winterwortel in kleine stukjes. Voeg de rode peper,wortel,prei, peper en zout, en 1 eetlepel koriander toe en kook nog zachtjes 15 minuten.
Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel deze over 4 borden of soepkommen. Schep de hete soep erop en schep er een lepel zure room op en garneer met nog wat koriander.
Lekker met naan of pita brood.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *