Franse Stoofpot

Ingredienten:
125 g magere dobbelsteentjes spek 500 g runderbieflappen 4 dl rode wijn 1 dl water 1 teentje knoflook 6 sjalotjes 1/2 bakje champignons 50 g boter 3 eetlepels bloem thijm rozenmarijn laurier peterselie zout peper

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Snij het vlees in dobbelsteentjes. Snij de sjalotjes in vier stukken. Snij de champignons in plakjes en hak de peterselie fijn.
Bereidingswijze:
Bak de dobbelsteentjes spek. Haal ze uit de pan en smelt de boter. Bak het vlees in de boter bruin, samen met de sjalotjes, knoflook en champignons. Als het vlees bruin is moet de bloem in een keer worden toegevoegd. Goed door het vlees mengen. Giet de wijn en het water bij het vlees. Doe de thijm,rozemarijn,laurier en het spek erbij, en laat het geheel op een zacht vuur staan met de deksel op de pan. Na 2 uur de zout peper en peterselie toevoegen.

Bereidingstijd: 150
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Franse
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *