Cupcakes van zomerfruit

Fruit cupcakes

Mevrouw Proeven heeft vandaag zin in bakken, het is 30 graden buiten, maar what the heck. Fruit Cupcakes naar een recept van Rudolph van Veen.
Officieel zijn dit geen cupcakes maar muffins volgens mij, maar als ze lekker zijn hoor je mij niet klagen.
We hebben heerlijk vers zomer fruit meegenomen bij de groenteboer. Het kan dus alleen maar goed gaan 😉

zomerfruit

Ingrediënten:

200 g bloem
1 el bakpoeder
230 g suiker
mespunt zout
2 eieren
130 g vruchtenpuree of 130 ml vruchtensap
180 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract of merg van 1 vanillestokje
130 g fruit in kleine stukjes

fruit-cupcake

Verwarm de oven op 180 graden.
Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom.
Meng met een garde de suiker en het zout erdoor.
Mix in een andere kom met een garde de eieren, de vruchtenpuree, de zonnebloemolie en de vanille.
Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze op een lage stand tot een glad beslag.
Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op de hoogste stand.
Voeg dan de stukjes fruit toe. Zet de cupcakesvormpjes in de muffinvorm en vul ze voor driekwart met beslag.

Bak de cupcakejes in 20 – 25 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *