Gegratineerde slakken met asperges

Ingredienten:
250 gr asperges
3 eetlepels boter
zout, peper
1 sjalotje
1 dl slagroom
1 eidooier
10 basilicumblaadjes
24 slakken

Bereidingswijze:
Maak de asperges schoon.
Gebruik de kopjes voor een ander gerecht en snijd de stelen en julienne. Stoof de asperges in 8-10 minuten in 2 eetlepels boter gaar.
Snipper het sjalotje en laat ze op matig vuur in de rest van de boter glazig worden.
Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en het laat geheel tot sausdikte inkoken.
Roer de eidooier door de saus en maak op smaak af met zout en peper.
Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde bordjes en leg de slakken hierop.
Schep de saus op de slakken en laat het gerecht onder de voorverwarmde grill korte tijd gratineren.
Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

Bereidingstijd: 40
Voor: 2 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Anders
Seizoen: Lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *