Gekonfijte Lamsnek

Gekonfijte lamsnek

Gekonfijte lamsnek.

Een tijdje geleden in het altijd pittoreske  Eext tegen Groningen aan gegeten bij een ontzettend leuk restaurantje. We waren weer eens op familieweekend en dat moet altijd ver weg en waar geen licht is ofzo. (maar wel altijd gezellig hoor). Op de vrijdag avond is er dan meestal soep met ballen maar dit keer niet, dus even via Iens.nl een restaurantje uitgezocht. We hebben er fantastich gegeten, met als enige rare. We waren de enige in de zaak.??

Maar om een lang verhaal kort te maken, ik heb daar een lamsnek geconfijt in ganzenvet gegeten en die was zo heerlijk dat ik die ook zelf moest maken. Vorig weekend bij de woodleaf shop een pot ganzenvet gehaald en dit weekend bij de islamitische slagerij op de Wolphaersbocht in Rotterdam een lamsnek gescoord.
lamsnek

Het recept is eigenlijk dood eenvoudig.

Ingredienten:

1 kilo lamsnek (schoongemaakt)
750 gr ganzenvet
1 liter olijfolie
paar takjes rozemari en tijm
een paar jeneverbessen
een paar tenen knoflook
een paar peperkorrels

Bereidingswijze:

Maak de lamsnek schoon door het vel en vet eraf te snijden. Een beetje vet mag wel blijven zitten.
Snijd het vlees los van de wervels en maak een paar mooie porties.
Laat in een grote pan die ook in de oven kan het ganzenvet smelten. Dit mag niet bruin worden.
Als het gesmolten is leg je de lamsnek erin met alle andere ingredienten. Dan vul je de pan aan met olijfolie tot de lamsnek volledig onder staat.
Doe de pan in een voorverwarmde oven op 120 graden en laat dit minimaal 2.5 uur konfijten.

Als het vlees klaar is kun jet bewaren in het vet. Als je het wilt gaan eten haal je het uit het vet en bak je het heel even in een pan op hoog vuur.
Lekker met bijvoorbeeld paddenstoelen en wat brood.

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *