Gepofte aardappel met advocado en scampi

Ingredienten:
8 mediumgrote aardappelen ( droogkokers ), zout, peper,olie,aluminiumfolie.

voor de vulling
1 rode ui, 1 teentje knoflook. 80 gr verse kruiden nr keuze
( basilicum, peterselie, dille…) 200 gr gerookte zalm, halve citroen, 1/2 dl yoghurt, 150 ml room, 1 rijpe advocado, 100 gr gekookte scampi’s

Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 200 C°. De aardappelen wassen, drogen en met zout bestrooien. Apart in ingevet folie verpakken.
De aardappelen in de oven op 180 C° in ongeveer 1 uur gaar laten worden.
De ui knoflook en kruiden schoonmaken en fijnsnijden. De zalm op 1 plakje na in stukjes snijden. Het plakje voor de garnering in 2 cm brede reepjes snijden.
De citroen uitpersen en het sap met de yogurt en room vermengen. De ui knoflook, kruiden en stukjes zalm erdoor mengen en op smaak brengen met zout en peper.
De advocado schillen en in blokjes snijden.
De aardappels uit de folie halen, kruisgewijs insnijden en voorzichtig opendrukken zodat er een kuiltje onstaat voor de vulling. De saus in het kuiltje gieten en over de aardappel.
Het geheel afwerken met advocadoblokjes,zalmreepjes en scampi.

Bereidingstijd: 60
Voor: 8 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Aard_Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *