Gestoofde sla uit de oven

Ingredienten:
Vooral fijn, wanneer sla uit de tuin bijna gaat schieten!.
Per persoon een kropje sla of 2 little gem.
Zout, pakje kaassaus of witte saus ( bechamel) met geraspte extra belegen of oude kaas. Nootmuskaat.
Ovenschaal.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
Maak buitenkant van sla schoon en snijd heel klein stukje van de stronk af. Zet grote pan met zout water op. Was de hele krop goed en voorzichtig ook tussen de bladeren. Per persooon 1 krop of 2 little gem. Doe ze met de stronk naar beneden in het kokende water ( desnoods in twee keer koken, als ze er niet allemaal in kunnen.) Haal ze met de schuimspaan er uit en laat heel goed uitlekken en iets afkoelen. Vet intussen de ovenschaal in. Knijp iedere krop goed uit en vorm er een mooi bolletje van en zet met stronk naar beneden in ovenschaal tot ze er allemaal mooi naast elkaar in staan. Maak intussen de saus. Witte of bechamel of pakje kaassaus.In de witte saus moet meer gemalen kaas, dan in de kaassaus. Moet lekker pittig zijn. (Geitenkaas is ook heerlijk).De saus moet nogal dik zijn. Doe hem mooi over de kroppen sla totdat alles goed bedekt is. Maal er een klein beetje nootmuskaat over en zet hem in de oven. Is alles warm ongeveer ΒΌ uur. Was hij voorbereid en koud, wat goed kan van tevoren, dan ong. 30 minuten in het midden van de oven. Leg op iedere bord een krop sla met saus of 2 little gems. Ook iets van het vocht onderin.

Bereidingstijd: 25-45
Voor: 1 – 8 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: Zomer

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × vijf =