goulash klaar

Goulash van rundvlees

Goulash van rundvlees.

Het is al een tijd geleden dat we een mooi stoof gerecht hebben gemaakt . Zeker nu de herfst weer aan de deur klopt zijn we toe aan een gerecht wat uren opstaat.  Zo een waar je hele huis heerlijk van gaat ruiken. In je hand een goed glas rode wijn om de tijd van het stoven te doden en misschien ook wel de open haard aan.

Het kan toch haast niet beter….

goulash van rundvlees
goulash van rundvlees

Tijd dus voor goulash van rundvlees.

Ingredienten:

  • 1.5 kg rundvlees
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s
  • 1 grote aardappel
  • 30 gr boter
  • 400 gr tomaten
  • 2 grote uien
  • 2 el olie
  • 2 el mild paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 blaadje laurier
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el rode wijnazijn
  • 250 ml rode wijn
  • beetje zure room
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Voorbereiden:

  1. Vlees in blokjes snijden.
  2. Uien fijn snijden.
  3. Knoflook fijn snijden.
  4. Paprika’s in dunne reepjes snijden.
  5. Tomaten in blokjes snijden.
  6. Aardappel in blokjes snijden (onder water weg zetten om te bewaren).

 

Bereiden:

De helft van de boter gebruiken om het vlees aan te braden op middelhoog vuur. Doe dit in gedeeltes omdat als je al het vlees in een keer in de pan doet het gaat het koken i.p.v. bakken. Het vlees moet lekker bruin kleuren.
Iedere portie steeds uit de pan nemen en apart houden.

Als je nog vet in de pan hebt van het vlees bak je hierin de ui, anders weer wat boter toevoegen.  De ui moet ook lekker bruin worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Dan kan de knoflook, paprikapoeder,karwei en de laurier erbij. Laat dit ongeveer een minuutje mee bakken zodat de aroma’s goed vrijkomen.

Nu doe je het aangebraden vlees weer terug in de pan.
Voeg de paprika,tomaat, tomatenpuree,bouillon,wijn en wijnazijn toe. Goed roeren.
Dit breng je rustig aan de kook.

Zorg nu dat het geheel zachtjes blijft pruttelen en doe de deksel op de pan.
Laat het een uur stoven, maar zorg dat je nog wel af en toe kijkt en even roert.

Na een uur haal je de deksel van de pan en laat je het nog een uur stoven, en na dit uur proef je het vlees om te kijken of het lekker zacht is. Als dat niet zo is laat je het nog een half uurtje stoven. Wanneer je denkt dat het goed is voeg je de aardappel toe en laat dit nog zeker een 30 minuten mee stoven tot de aardappel gaar is.

Breng het geheel op smaak met peper en zout naar smaak
Als laatste voeg je een flinke klodder zure room toe en roert dit door de stoof heen.

Deze goulash is heerlijk met een grove pasta zoals tagliatelle


Bereidingstijd:  3 a 4 uur
Bereiding: Stoven
Type: Hoofdgerecht
Seizoen: Herfst

Goulash van rundvlees

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Goulash van rundvlees
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

veertien − negen =