Griekse Runderstoofpot

Ingredienten:
1,25 dl olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
750 gram rundvlees (stoof)
100 gram tomaten
3 dl wijn (rood)
1 eetlepel wijnazijn rode
2 laurierbladen
0,5 theelepel komijn
1 mespunt kaneel
250 gram uitjes (nep of zilveruitjes)
2 eetlepels tomatenpuree
1 dl water
500 gram aardappelen

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een braadpan met dikke bodem driekwart van de olie en bak hierin de ui, knoflook en het vlees totdat het vlees aan alle kanten bruin is. Voeg de geschilde tomaten, tomatenpuree, wijn en de azijn toe en zoveel water dat het vlees net onder staat. Voeg de rest van de ingrediënten toe op de uitjes na. Dek de pan af,breng de inhoud aan de kook, temper de warmtebron en laat het geheel 1.30 uur sudderen tot het vlees door en door gaar is. Fruit de uitjes in de rest van de olie in een koekepan. Doe ze met de geschilde aardappelen bij het vlees en laat dat nog 30 -45 sudderen. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Bereidingstijd: 140
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *