Grietfilet met paddestoelen

Ingredienten:
4 grietfilets à 150 gram
bloem
versgemalen peper
zout
250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons
1 sjalotje
4 eetlepels (olijf)olie
2 dl visbouillon van tablet
2 theelepels maïzena of allesbinder
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel verse of gedroogde dragon

Bereidingswijze:
Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog.
Haal de grietfilets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 à 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet waarin de griet is gebakken 1 eetlepel olie toe en bak de paddestoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten.
Giet de visbouillon erbij en breng deze aan de kook.
Meng de maïzena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddestoelenmengsel tot de saus bindt. Schep de crème fraîche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de visfilets.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *