Groentebouillon met kastanjepuree

Ingredienten:
500 g tamme kastanjes – 1 dl melk – 1 liter groentebouillon – van de volgende kruiden elk 2 theelepels: kruidnagelpoeder – koriander – gembepoeder – kaneel – kurkuma – peper – weinig zout – scheutje rode wijn – 1 dl slagroom

Bereidingswijze:
Kruis de kastanjes aan de bolle kant in. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de kastanjes in ongeveer 30 minuten gaar. Giet ze af en pel ze. Pureer de kastanjes met wat melk in een zeef of gebruik de pureeknijper of de roerblender – en doe de kastanjepuree bij de bouillon. Breng hierna de bouillon aan de kook, doe de kruiden erbij en roer tot een homogene massa is ontstaan. Laat de soep onder voortdurend roeren nog circa 10 minuten zacht koken. Breng ze tenslotte op smaak met peper, weinig zout en wat rode wijn en versier de soep met een toefje stijfgeslagen room.

Bereidingstijd: 50
Voor: 3 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Type: Soep
Seizoen: Herfst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *