Ham Ei Champignonsalade

Ingredienten:
1 ei
bakje kleine champignons
1 el. citroensap
3 el. creme fraiche
1 el. witte wijnazijn
zout, peper
2 slabladeren
4 plakjes achterham
1 takje krulpeterselie.

Bereidingswijze:
Ei in 10 min. hardkoken. Laten schrikken en pellen. Laten
afkoelen. In 6 plakjes snijden. Champignons wassen. In pan 2 dl.
water met citroensap aan de kook brngen. Hierin champig¬nons
ca. 2 min. kokne. In vergiet doen. Afspoelen met koud water.
Laten uitlekken. In kom doen; creme fraiche, azijn, zout en
peper. Tot een sausje roeren. Champignons erdoor scheppen.
Slabladeren wassen en uitslaan. Op 2 bordjes slabladeren leggen.
Ham erop rangschikken. Champignonmengsel ernaast scheppen.
Garneren met plakjes ei en toefjes peterselie.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *