Harissa klaar

Harissa

Harissa is een saus uit Tunesië, je kan deze vaak kopen in een tubetje of blikje.
Je kan het ook zelf maken en dat is eigenlijk heel erg eenvoudig en snel gebeurd.
Harissa klaar
Ingrediënten:

  • 8 verse rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel zeezout
  • 125 ml goede olijfolie
  • 1 à 2 theelepels komijnzaadjes

Haal de bovenkant van de pepers af en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd de pepers in stukjes. Week deze minstens een halfuur in warm water.
Wrijf intussen de komijn fijn in een vijzel.
Laat de pepers even uitlekken en doe ze met de knoflook, het zout, de olie en de komijnzaadjes in een keukenmachine of pureer alles met een staafmixer tot een dikke saus.
Tip!: Harissa is lang houdbaar als je het in een gesteriliseerde pot bewaart met een laagje olie erbovenop.

Harissa

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Harissa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

About the author: Mnr Proeven

Has one comment to “Harissa”

You can leave a reply or Trackback this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twee + zeven =