Ierse Aardappelschotel

Ingredienten:
800 gr.tamelijk vastkokende aardappels, zout, 3 grote uien, 2 teentjes knoflook, 2 el.bakboter, 1/2 el.tarwebloem, 1/4 ltr.Guinness bier of donker bier, witte peper, 1 thl.karwijzaad, 1 thl.tijm, 100 gr.geraspte belegen kaas of cheddar.

Bereidingswijze:
De aardappels schillen,wassen en in voldoende water met zout in 15-20 minuten net gaar koken. Afgieten en een beetje laten afkoelen. Intussen de oven voorverwarmen op 200C. De uien schoonmaken en in ringen snijden. De knoflook pellen en fijnhakken. De uien en de knoflook in de hete boter glazig bakken. Vervolgens de bloem erover stuiven en even meebakken. Het bier erbij schenken en alles 5 minuten zachtjes laten koken. De saus op smaak brengen met zout,peper,het karwijzaad en tijm. Een schaal invetten. De aardappels in plakken snijden van 1 cm.dik. Dakpansgewijs in de schaal leggen. De saus met de uien erover verdelen en de kaas erover strooien. De schotel in de oven (gas 3-4:hetelucht 180C) 30 minuten bakken tot de kaas is gesmolten en bruin geworden is. Bestuiven met paprikapoeder en opdienen

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Aard_Groente
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *