Juanita’s Dry Rub USA

Op de website van http://www.bluesmoke-bbq.nl een tijd geleden een fantastische rub gevonden.

Wij gebruiken de Juanita’s Dry Rub USA voor onze spare ribs en gerookte kipfilet

Hier het recept.

Ingrediënten:

4 el Zeezout (liefst zonder jodium), niet te fijn gemalen
3 el Zwarte Peper korrels, middel-grof gemalen
4 el Bruine Basterd Suiker, goed aangedrukt
4 el Zoete Paprika Poeder
1 tl Cayenne Peper
2 tl Knoflook Poeder
2 tl Uien Poeder

Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer 1 kop dry rub op.

Het zeezout malen we meestal zelf in de vijzel, waarbij we zorgen voor een mix van fijn gemalen zout met nog flink wat grovere stukjes (1 mm) er tussen. Die grovere stukjes zorgen straks voor een soort van smaak-ontploffinkjes in de mond. Laat ze echter niet te grof, je mag geen zoutklontjes proeven.

Gebruik 1.5 tot 2 eetlepels dry rub per kilo vlees. Mag wat meer zijn, maar als je te veel gebruikt wordt het vlees te zout.

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *