Juanita’s Dry Rub USA

Op de website van http://www.bluesmoke-bbq.nl een tijd geleden een fantastische rub gevonden.

Wij gebruiken de Juanita’s Dry Rub USA voor onze spare ribs en gerookte kipfilet

Hier het recept.

Ingrediënten:

4 el Zeezout (liefst zonder jodium), niet te fijn gemalen
3 el Zwarte Peper korrels, middel-grof gemalen
4 el Bruine Basterd Suiker, goed aangedrukt
4 el Zoete Paprika Poeder
1 tl Cayenne Peper
2 tl Knoflook Poeder
2 tl Uien Poeder

Bovenstaande hoeveelheden leveren ongeveer 1 kop dry rub op.

Het zeezout malen we meestal zelf in de vijzel, waarbij we zorgen voor een mix van fijn gemalen zout met nog flink wat grovere stukjes (1 mm) er tussen. Die grovere stukjes zorgen straks voor een soort van smaak-ontploffinkjes in de mond. Laat ze echter niet te grof, je mag geen zoutklontjes proeven.

Gebruik 1.5 tot 2 eetlepels dry rub per kilo vlees. Mag wat meer zijn, maar als je te veel gebruikt wordt het vlees te zout.

About the author: Mnr Proeven

5 comments to “Juanita’s Dry Rub USA”

You can leave a reply or Trackback this post.

  1. Pim de Haan - 2 mei 2013 at 20:20 Reply

    is dit als je teveel heb gemaakt goed te bewaren in bv. een curver bakje ?

  2. Meneer Proeven - 3 mei 2013 at 07:52 Reply

    Ja hoor dat gaat prima.. ik bewaar het maanden lang in een tupperware bakje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

vijftien − 12 =