Kantonese Kip

Ingredienten:
2 el sojasaus – 2 tl bruine basterdsuiker – zout en peper – 500 gr kipfilets – 2 el arachide olie – 2 uien – 100 gr champignons – 1 el maizena – 2 dl kippebouillon

Bereidingswijze:
Snij de kip in blokjes, snipper de ui, was de champignons en snij ze in plakjes. Meng de suiker door de sojasaus en doe er zout en peper bij. Haal de kipfilet door dit mengsel en bak ze in de wok in olie op een hoog vuur al omscheppend bruin. Haal ze uit de pan. Doe de rest van de olie in de wok en laat de ui en de champignons even zachtjes bakken. Blus af met de bouillon en bind het met de maïzena. Doe er nog een scheutje sojasaus doorheen. Doe de kip er in, roer alles goed door en laat dan alles door en door heet worden.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *