Karhi

Ingredienten:
100 gr. gele erwten, 1 ui, 4 teentjes knoflook, ½ peper, ½ eetlepel olie, 1 theelepel djira (komijn), 1½ liter water, gebakken phulauri, massala, zout.

Bereidingswijze:
Week de pesie enkele uren in water en stamp ze fijn. Bak de djira in olie. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Snipper de ui, knoflook en de peper heel fijn. Meng deze met de massala, zout en de gemalen erwten. Los dit mengsel met een beetje water op en voeg het bij het kokend water. Laat de soep nu al roerende doorkoken, totdat het indikt (± 10 min). Doe daarna de gebakken phulauri balletjes erin en laat ze even meekoken.

Bereidingstijd: 120
Voor: 8 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *