Kebab met yoghurtsaus

Ingredienten:
500 gr lamsgehakt (mag ook rund zijn)
2 uien
1 tn knoflook
1 Spaans pepertje
3 el vers korianderblad (gesneden)
2 tl garam masala
2 el paneermeel
2 el citroensap
1½ dl yoghurt
1 bekertje zure room
2 el olijfolie
1 el fijngehakte peterselie
½ bakje tuinkers
zout en vers gemalen peper

Bereidingswijze:
Snipper de uien en de knoflook heel fijn.
Snij de Spaanse peper overlangs open, verwijder de zaadjes en hak het pepertje fijn.
Hak de koriander grof. Hak de peterselie en de tuinkers fijn.
Kneed van de gehakt, de fijngesnipperde ui en knoflook, het Spaanse pepertje, de koriander, de garam masala en het paneermeel een stevige samenhangende massa. Maak op smaak met wat citroensap en zout.
Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke porties en vorm er met vochtige handen om metalen spiesen of houten satépennen langwerpige worstjes van.
Verhit een grote koekenpan, smeer die in met wat olie. Schroei de spiesjes aan alle kanten goed dicht en bak ze gaar en bruin. Of rooster de spiesjes op de barbecue of onder de grill gaar en bruin.

Yoghurtsaus:
Roer de yoghurt met de room, 1 el olie, 1 el citroensap tot een gladde saus
Meng er de peterselie, de koriander en de tuinkers door en maak op smaak met zout, peper en wat paprikapoeder.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

een × drie =