Kerrieroomsaus met appel en ui

Kerrieroomsaus met appel en ui

Ingrediënten:

  • ½ fijngesneden ui
  • ½ appel in blokjes gesneden
  • 1 tl kerrie
  • scheutje olie
  • 1 tl bourguignonne-melange
  • scheutje sherry
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel gehakte gember of siroop
  • kervel
  • eventueel beurre marniér

Bereidingswijze:
ui smoren met de appel in de olie
kerrie toevoegen en mioteren
bourguignonne-melange toevoegen
afblussen met een scheutje sherry
room toevoegen met de gember
even uitkoken en afsmaken
eventueel afbinden met beurre marniér
kervel op het laatst toevoegen

Bereidingstijd: 30
Voor: 0 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Type: Sauzen
Seizoen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *