Kerriesoep Java

Ingredienten:
250 à 300 gram gaar kippenvlees
1 grote of 2 kleine uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 à 2 eetlepels kerrie djawa
3 kemirienoten, geraspt
1 theelepel laos
1 theelepel djahé
½ theelepel sambal oelek
1 liter kippebouillon, eventueel van tablet
75 gram mihoen
1 theelepel citroensap

Bereidingswijze:
Snij het kippenvlees in kleine stukjes. Snipper de uien. Hak de knoflook ragfijn.
Verhit de olie in een wok. Fruit de uien er zolang in tot ze glazig zien. Schep de knoflook erdoor en voeg het kerriepoeder toe. Schep alles opnieuw goed door en wacht tot u de geur van de kerriepoeder goed kunt opsnuiven. Doe er de noten, laos, djahé en sambal bij. Schep alles enkele malen goed om. Voeg onmiddellijk daarna de bouillon toe. Roer alles goed door en laat het geheel aan de kook komen. Verkruimel de mihoen en voeg deze samen met het kippevlees bij de soep. Laat de soep hierna nog 2 minuten koken.
Voeg vlak voor het opdienen citroensap bij.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Overig
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *