Kerstkransjes

Ingredienten:
175 g bloem – 100 g boter – 75 g
basterdsuiker – 1 eidooier – geraspte schil van 1 citroen. Voor de garnering : ei – 25 g geschaafde pinda’s of amandelen – 25 g grove
suiker.

Bereidingswijze:
Doe bloem, boter, suiker, eidooier en
citroenrasp in een kom. Snijd de boter fijn. Kneed het deeg tot een
samenhangende massa is ontstaan.Laat het deeg een half uur rusten op een koele
plaats. Rol het deeg op een met bloem bestoven tafel dun uit. Steek er met
behulp van een kerstkranssteker koekjes uit. Leg ze op een bakblik. Bestrijk ze
met ei en strooi er pinda’s of amandelen en suiker over. Bak de koekjes in een
vrij warme oven (stand 3 of 4 of 175-200 graden) in ongeveer 15 minuten
lichtbruin en gaar. Plaats het bakblik in het midden van de oven.

Bereidingstijd: 45
Voor: 10 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Speciaal
Type: Gebak
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *