Kip met chorizo en paprika

Ingredienten:
1 schaaltje (scharrel)kipfilet (ca 250 gram), 100 gram chorizo (stukje), 3 geroosterde paprika’s uit pot, 1 zakje knoflook/bieslook (25 gram), 1 sinaasappel, 4 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper.

Bereidingswijze:

Voorbereiding
Kipfilet en chorizo in kleine blokjes snijden. Paprika’s in dunne reepjes snijden en bieslook in stukjes knippen. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen. Halve sinaasappel uitpersen. In schaal kipstukjes met chorizo, paprika, bieslook, geraspte sinaasappelschil, sinaasappelsap en 2 eetlepels olijfolie door elkaar scheppen.

Bereidingswijze
In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten. 3 eetlepels van het kipmengsel al omscheppend bakken tot kip door en door gaar is. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingstijd: 20
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *