Kokossoep

Ingredienten:
5 dl kokosmelk 6 dunne plakken jonge galanga 2 stengels citroengras (alleen het onderste deel in st. van 3 cm. gekneusd) 5 verse bergamotblaadjes (gescheurd) 250 gr. kipfilet, in plakjes gesneden 0,75 dl Vissaus (Nam Pla) 2 el. suiker 1,25 dl. limoensap 1 tl. zwarte chilipasta 4 el korianderblaadjes 5 groene Thaise chilipepers.

Bereidingswijze:
Meng in een grote pan de helft van de koksmelk met de galanga, citroegras en bergamotblaadjes. Breng tegen de kook aan en voeg de kip, vissaus en de suiker toe. Laat alles 10 min. sudderen of tot de kip gaar is. Giet er de rest van de koksmelk bij en breng tegen de kook aan. Meng het limoensap met de chilipasta in een terrine en roer er de soep door. Garneer met de korianderblaadjes en chilipepertjes

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *