krokante kipkarbonades met aardappel en tomaatjes

Krokante kipkarbonades met aardappelen en tomaat

Krokante kipkarbonades met aardappelen en tomaat

Een gerecht om letterlijk je vingers bij af te likken. Doordat alles in 1 pan gaar gemaakt word krijg je een fantastische smaak.
Het originele recept is van Jamie Oliver, maar is door ons op een paar punten aangepast.

klaar-uit-oven-close

Eet smakelijk !

Ingredienten:
800 gr stevige aardappelen
zeezout
zwarte peper (uit de molen)
12 kipkarbonades (uitgebeend)
olijfolie
600 gr kleine tomaatjes (kers,tros of mini pomodori)
bosje verse oregano
rode wijn azijn
extra vierge olijfolie

oregano-in-vijzel

Bereidingswijze:
Aardappelen koken in zout water.
Oven voorverwarmen op ongeveer 200 graden.
Snijd de uitgebeende kip in repen en leg deze in een kom.
Wrijf ze rondom met olijfolie en in bestrooi ze met peper en zout. Hussel ze goed om.
Neem een koekenpan waar alle kip goed inpast tegen elkaar aan in 1 laag en bak ze 10 minuten met het vel naar beneden. Af en toe omdraaien.
Als ze bijn gaar zijn neem je ze uit de pan en doe ze in een ovenvaste pan of schaal.

Je kan de tomaatjes plicheren (ontvellen), maar dat doen wij eigenlijk nooit.
Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat ze even uitlekken. Druk ze daarna een beetje fijn.
Stamp het grootste deel van de oregano fijn met een beetje zout in een vijzel o.i.d.
Doe er 4 eetlepels van de extra vierge olijfolie bij en een scheut rode wijnazijn en verse zwarte peper. Stamp alles nog eens goed door elkaar.
Doe dit mengsel bij de kip evenals de aardappelen , de tomaatjes en de rest van de oregano. Hussel als voorzichtig door elkaar.
Verdeel het mengsel zodat er 1 gelijke laag onstaat. Bak dit in ongeveer 40 minuten gaar in de oven.

Dit is heerlijk met een frisse salade van bijvoorbeeld rucola of bietenblad.

Personen: 4
Soort: Hoofdgerecht

Deze diashow vereist JavaScript.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

negentien + achttien =