Lemon curd

Ingredienten:
250 gr fijne kristal suiker
Rasp van vier citroenen
240 gr citroensap, dit zijn ongeveer 6citroenen
180 gr roomboter
140 gr eidooier
4 eieren

Bereidingswijze:
Boter in blokjes snijden en koelen.
Meng suiker met zestes en laat staan voor smaak overdracht.
Mix de citroensuiker, citroensap, dooiers en hele eieren.
Gaar het mengsel au bain marie tot een gladde crème.
Laat de crème lich afkoelen en voeg langzaam de boterblokjes toe en spatel door de crème, waardoor deze dikker wordt.
Dek af met plastic (tegen velvorming) en laat afkoelen.
Bewaar in ontsmette jampotjes (met kokend water) en bewaar in de koelkast.

Bereidingstijd: 15
Voor: nvt personen.
Bereiding: Pocheren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Engels
Type: Overig
Seizoen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *