Linzensoep

Op een gegeven moment ben je weleens klaar met kippen, erwten en tomatensoep dus dan aan de linzensoep. Het volgende recept is een lekkere stevige maaltijdsoep, afkomstig uit Turkije. De soep is ook heel simpel te maken, uitstekend geschikt voor het weekend dus.

Wij gebruiken kipbouillonblokjes maar als je hier groenteblokjes voor neemt is je soep ook vegetarisch.

Ingrediƫnten:

  • 250 gram rode linzen;
  • 1 ui;
  • 1 winterwortel;
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree;
  • 1/2 eetlepel peperpuree (wij kochten deze bij die grootgrutter uit Zaandam);
  • olijfolie;
  • 2 bouillonblokjes (kip of groente);
  • verse munt;
  • pul biber (turkse peper, o.m. verkrijgbaar op de markt of vervangen door chilivlokken);
  • citroen (vers of flesje)

Bereidingswijze:

Schil en snijd de wortel, aardappel en ui in kleine blokjes. Neem een pan met dikke bodem, verwarm een scheut olie en fruit de ui, voeg de tomaten- en de peperpuree toe en bak even mee (let op dat de puree niet aanbakt). Voeg de aardappel en wortel toe en laat even lekker meebakken.

Spoel de linzen in een zeef totdat het water helder wordt, voeg toe aan je aardappel/groentemengsel en bak even mee. Giet er 1,5 liter warm water op en voeg de 2 bouillonblokjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat dit pruttelen totdat je linzen gaar zijn (ongeveer klein uurtje). Mix de soep met de staafmixer totdat alle stukjes eruit zijn.

Serveren met verse munt, beetje extra pepervlokken en citroen.


Bereidingstijd: 1,5 uur
Type: soep
Land: Turkije

Linzensoep

Deze diashow vereist JavaScript.

Summary
recipe image
Recipe Name
Linzensoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

About the author: Mevrouw Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

vier − twee =