memphis style spare ribs

Memphis Style Spare Ribs

Memphis style spare ribs

Wij hebben eigenlijk een vast recept voor spareribs. Werd dus tijd om eens wat anders te proberen.
We hebben gekozen voor een authentieke memphis style dry rub en deze op onze ribs gebruikt.
Ook een andere manier van garen maar meteen geprobeerd.

Ingredienten:
1 kilo Spare Ribs of krabbetjes
Memphis style Dry Rub (zie hier)

Bereidingswijze:
Aan de holle kant van de varkensribben zit een soort hard vlies of wel membraam. Deze kan je het best verwijderen omdat die tijdens het garen heel hard word.
Gewoon met een mes een beginnetje maken en de rest kan je er in een ruk aftrekken.
Neem flink wat dry rub en smeer de ribben lekker stevig in. Ik heb het hele recept van de dry rub gebruikt.
Leg de ribben in een bakblik of op een diepe bakplaat. Giet hier ongeveer 1 cm water in (niet over de ribben).
Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Zet deze 2.5 uur in een oven op 190 graden of 170 graden hete lucht.
memphis-dr-na-oven
Na 2.5 uur haal je ze uit de oven en smeer je ze in met een BBQ saus. Dit keer waren we lui en hebben de BBQ saus van Sweet baby Ray genomen.
Dan doe je de ribben nog heel even onder de grill (salamander of grootvlak grill).
Je kan er ook voor kiezen om ze niet in te smeren nu, maar af te laten koelen en ze in te vriezen.
Als je dan zin hebt hoef je ze alleen maar te ontdooien en in te smeren en even grillen of op de BBQ. Ook handig dus om mee te nemen naar een BBQ ergens anders.
Maak je meteen de blits

Serveren met een gepofte aardappel en natuurlijk een budweiser biertje.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *