mosterd saffraan soep

Mosterd soep met saffraan

Lekker met een vers gebakken brood deze mosterd soep met saffraan.

Ingredienten:

  • 30 gr boter
  • 45 gr bloem
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 25 cc zonnebloemolie
  • 1 1/4 liter kip of vis bouillon
  • 6 mg saffraan
  • 125 cc room
  • 75 gr fijne franse mosterd
  • 75 gr moutarde de meaux
  • 250 cc droge witte wijn.

Bereidingswijze:
Van boter en bloem een roux maken ( zie basis recepten voor de ROUX )
Sjalotjes en knoflook fijnsnijden, aanzweten in wat olie en de bouillon erop gieten.
Saffraan toevoegen en even laten trekken
De room mosterd en de witte wijn toevoegen, dit nog een half uurtje laten treken.
Afbinden met de roux
Voor het serveren van de soep met de staafmixer nog even lucht in de massa brengen.
Serveren met gebakken scampi’s, stukjes zalm, paling en wat bieslook en blokjes appel.

mosterd saffraan soep

mosterd saffraan soep

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *