Oseh Oseh

Ingredienten:
250 gr rundergehakt
6 eetlepels kokosmeel
1 eetlepel olie
1/6 blok santen
2 dl water
3 eetlepels ui
2 gesnipperde teentjes knoflook
1 theelepel sambal trassi
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 theelepel djinten
1/2 theelepel kentjoer
3 gepofte kemiries
3 eetlepels asem
1 spriet sereh
2 djeroek poeroetbladen
zout

Bereidingswijze:
Wrijf de uien, knoflook, sambal, laos, ketoembar, djinten, kentjoer, kemiries en zout tot een brei.
Kneed die door het vlees en laat het minstens 1 uur, maar liefst langer, intrekken.
Braad het vlees met de kruiden in een pan met anti-aanbaklaag onder goed omscheppen aan.
Voeg er, als het vlees lichtbruin begint te worden, het asemwater, de gesnipperde santen, de sereh en de djeroek poeroet aan toe en laat een uurtje zacht sudderen.

Bereidingstijd: 80
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen:

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 − 12 =