Ovenaardappelen

Ingredienten:
8 grote aardappelen, Keukenzout, 1 l frituurolie, 1 bol look, Provence kruiden of tuinkruiden, Bakplaat ,aluminiumfolie,

Bereidingswijze:
Was de aardappelen goed (niet schillen). Leg aluminiumfolie op de bakplaat
Giet de frituurolie in een kom. Snij de aardappelen middendoor en wentel ze door de frituurolie.Leg de halve aardappelen met de platte kant naar boven. Strooi zout, kruiden en vers geplette look over de aardappelen.
Verwam de oven voor op 200 °. Schuif aardappelen in de oven. Aardappelen zijn gaar wanneer de look lichtjes begint te bruinen.
Kan geserveerd worden bij rood vlees, wild of raclette.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Type: Aardappel
Seizoen: N.V.T

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *